Maltīšu, kurās ir zems olbaltumvielu saturs, gatavošana

Izmantojiet FKU draudzīgus dārzeņus!

Maltīšu, kurās ir zems olbaltumvielu saturs, gatavošana var būt izaicinājums, taču ir daudz garšīgu un sātīgu dārzeņu, ko izvēlēties.

5 dārzeņi, kam ir zems olbaltumvielu saturs, tie labi iederas daudzos ēdienos un ir sātīgi.

Džekfrūts

Gaļīga tekstūra, sātīgs. Ideāli piemērots kā gaļas aizstājējs, gatavojot takos, sautējumus vai burgerus.

Ziedkāposti

Zems olbaltumvielu saturs (1,9 g/100 g), var izmantot kā rīsus. Pagatavojiet ziedkāpostu biezeni!

Cukīni

Daudzpusīgs. Var pagatavot nūdeles, kam ir zems tauku saturs. Izmantojiet sautējumos vai apcepiet olīveļļā kopā ar garšaugiem!

Burkāni

Saldi un kraukšķīgi. Ideāli piemēroti zupām vai uzkodām. Izmantojiet sautējumos, tie bagātinās garšu un krāsu.

Baklažāns

Gaļīgs un labi uzsūc garšas. Izmantojiet sautējumos, lazanjā vai apcepiet kopā ar garšvielām.

Augļos un dārzeņos ir šķiedrvielas, vitamīni un citas veselīgam uzturam būtiskas uzturvielas. Jaunu augļu un dārzeņu atklāšana var iepazīstināt jūs ar svaigām uzkodām, receptēm un pilnveidot uzturu. Daudzi augļi un dārzeņi, kurus mēs kādreiz uzskatījām par eksotiskiem, tagad ir pieejami vairumā pārtikas veikalu. Ieprieciniet sevi, pievienojiet diētai augļus un dārzeņus, kuros ir zems olbaltumvielu saturs!

Mango

1/2 tase (83 g): 54 kalorijas

Olbaltumvielas – 0,4g*

PHE – 14 mg

Šķiedrvielas – 1,3 g

Daži mango sauc par tropu augļu karali. Mēs to saucam par fantastisku uzkodu ar zemu olbaltumvielu saturu. Mango var būt dažādās krāsās, bet visiem ir salda, sulīga un maiga tekstūra, kad tie ir nogatavojušies. Tas ir auglis, ko var izmantot daudzās receptēs. Pievienojiet to rīsiem ar zemu olbaltumvielu saturu, papildiniet salātus vai izmantojiet saldētus gabaliņus kā smūtija bāzi.

Kivi

1 auglis (69 g): 42 kalorijas

Olbaltumvielas – 0,8 g*

PHE – 30 mg

Šķiedrvielas – 2,1 g

Kivi ir fantastisks eksotiskais auglis, kas pieejams vietējos pārtikas preču veikalos. Kivi izcelsmes vieta ir Ķīna, tas ir pazīstams arī kā ķīniešu ērkšķoga. Kivi mūsdienās audzē Jaunzēlandē, Izraēlā, Itālijā un Kalifornijā. Šis mazais, zaļais auglis ir lielisks papildinājums augļu salātiem un kokteiļiem.

*Olbaltumvielu saturs ir norādīts informatīvos nolūkos. Lūdzu, izlasiet informāciju uz produkta etiķetes un pārbaudiet olbaltumvielu saturu.

KAULU VESELĪBA UN FKU – Fakti, kas jāzina

FKU pacientiem ir jāpievērš īpaša uzmanība kaulu veselībai, īpaši attiecībā uz pietiekamu kalcija līmeņa nodrošināšanu. Fakti Veseli kauli ir būtiski mūsu veselībai  un aktīvam dzīvesveidam. Tavi kauli tiek pastāvīgi stiprināti no iekšpuses. Cietā kaula ārējā slānī atrodas poraina (galvenokārt kolagēna) struktūra, kas nodrošina būtiskus minerālus un uzturvielas cietajai “čaulai” ap to. Cietajā, ārējā kaulā ir …

Lasīt vairāk

Mīti, kas saistīti ar zema olbaltumvielu satura diētu un trūkstošo olbaltumvielu aizvietošanu

“Es varu pārvaldīt savu FKU, ēdot pārtiku, kurā ir zems olbaltumvielu saturs, un nelietojot olbaltumvielas aizvietojošu maisījumu.” Patiesībā cilvēkiem ar FKU ir nepieciešams uzturā iekļaut olbaltumvielu avotu, kurā nav fenilalanīna. Olbaltumvielas aizvietojošs maisījums ir īpaši modificēts olbaltumvielu avots, kas palīdz pārvaldīt FKU un nodrošināt, lai zema olbaltumvielu satura diētā uzturvielas ir sabalansētas. “Visi FKU olbaltumvielas …

Lasīt vairāk