Īpašiem medicīniskiem nolūkiem paredzēta pārtika. Uztura režīms zīdaiņiem un bērniem zāļu rezistentas epilepsijas gadījumā un citos gadījumos, kad ir nepieciešama ketogēnā diēta. 

Produkta informācija

  • Īpašiem medicīniskiem nolūkiem paredzēta pārtika. Uztura režīms zīdaiņiem un bērniem zāļu rezistentas epilepsijas gadījumā un citos gadījumos, kad ir nepieciešama ketogēnā diēta. Ketocal® 3:1 ir bez specifiskas garšas, ar ļoti augstu tauku, bet zemu ogļhidrātu saturu, ar uzturvielām pilnīgi nokomplektēts pulverveida maisījums, kas satur eļļu maisījumu, piena olbaltumvielas, papildu aminoskābes, ogļhidrātus, vitamīnus, minerālvielas un mikroelementus. 3:1 attiecība apzīmē attiecību tauki : ogļhidrāti+olbaltumvielas.

    Ieteicams līdz: skatīt uz iepakojuma

    300 g e

    Ražotājs: Milupa GmbH., Schleyerstrasse 4, D-36041 Fulda, Vācija

    Izplatītājs Latvijā: SIA „Nutricia”, Gustava Zemgala gatve 74, Rīga, Latvija, LV-1039, tālr.: +371 67784372, www.nutricia.lv.

    Izplatītājus citās valstīs skatīt uz iepakojuma

  • Svarīga informācija

    Paredzēts tikai enterālai lietošanai. Nav paredzēts parenterālai lietošanai. Produkts lietojams veselības aprūpes speciālistu uzraudzībā. Produktu drīkst lietot kā vienīgo uztura avotu zīdaiņiem un bērniem no dzimšanas līdz 3 gadu vecumam vai kā papildus uztura avotu zīdaiņiem un bērniem.

    Alergēni ir norādīti sastāvdaļu sarakstā izceltā veidā.

    Piesardzības pasākumi

    Ir jāseko, lai pacientam nerastos hipoglikēmija, nierakmeņi, hiperlipidēmija un lai būtu adekvāta augšana.

  • Ieteicamais lietošanas daudzums

    Uzņemamo produkta daudzumu un atšķaidījuma pakāpi drīkst nozīmēt vienīgi veselības aprūpes speciālists vai uztura speciālists, un tas ir atkarīgs no pacienta vecuma, ķermeņa svara un veselības stāvokļa.

    Ieteicamā atšķaidījuma koncentrācija

    Ieteicamā atšķaidījuma pakāpe ir 9,3 % masa/tilp.  (piemēram, 9,3 g pulvera atšķaida ar 90 ml ūdens, lai iegūtu 100 ml lietošanai gatava produkta). Pēc ārsta norādījuma atkarībā no individuālās nepieciešamības var pagatavot produktu ar augstāku koncentrāciju. Sajauciet attiecīgos daudzumus, lai iegūtu ieteicamās atšķaidījuma pakāpes:

    Atšķaidījums

    KetoCal

    Ūdens

    Lietošanai gatavs produkts

    Osmolalitāte

    0,66 kcal/ml

    1,0 kcal/ml

    9,3 g

    14,1 g

    90 ml

    86 ml

    100 ml

    100 ml

    105 mOsmol/kg H2O

    160 mOsmol/kg H2O

    Lai pārliecinātos par produkta, kas ir ar augstu tauku saturu, panesamību, pirmo reizi uzsākot ketogēno diētu, tas sākotnēji jāgatavo mazākā koncentrācijā vai arī jālieto mazāks pagatavotā produkta tilpums. Jānodrošina adekvāts uzņemamā šķidruma daudzums.

    Pagatavošana:

     JŪSU BĒRNA VESELĪBA IR ATKARĪGA NO TĀ, CIK RŪPĪGI IEVĒROSIET NORĀDES PAR PRODUKTA PAGATAVOŠANU UN LIETOŠANU. NEPAREIZA PRODUKTA PAGATAVOŠANA VAR KAITĒT JŪSU BĒRNA VESELĪBAI.

    Barošanai ar pudelīti, caur zondi un perorālai lietošanai

    1. Rūpīgi nomazgājiet rokas un notīriet virsmu, uz kuras gatavosiet maisījumu. Sterilizējiet barošanai un pagatavošanai nepieciešamos traukus.
    2. Lai pulveris pilnībā izšķīstu, ūdenim jābūt 45-50°C siltam. Vāriet ūdeni 5 min un ļaujiet tam atdzist līdz 50°C temperatūrai, izmantojiet sterilu termometru. Vai arī sajauciet tikko vārītu ūdeni, kas ticis vārīts 5 min, ar aukstu dzeramo ūdeni proporcijās 1:1, lai sasniegtu nepieciešamo temperatūru. Ielejiet nepieciešamo karstā ūdens daudzums sterilizētā barošanas pudelītē vai traukā ar aizskrūvējamu vāciņu.
    3. Nosveriet nepieciešamo pulvera daudzumu.
    4. Pievienojiet nosvērto pulvera daudzumu ūdenim. Aizskrūvējiet pudelītes vai trauka vāciņu un sakratiet līdz pulveris ir pilnībā izšķīdis. Pagatavotais maisījums ir strauji jāatdzesē līdz īstajai temperatūrai pirms ēdināšanas.
    5. Pirms ēdināšanas ar pudelīti vai no krūzītes, pārliecinieties, ka maisījumam ir īstā temperatūra, uzpilinot dažus pilienus maisījuma uz plaukstas locītavas. Maisījumam uz rokas locītavas vajadzētu būt siltam.
    6. Pirms lietošanas sakratiet vai samaisiet maisījumu. Nogulšņu rašanās šim produktam ir normāla parādība. Pāri palikušais produkts vienu stundu pēc ēdināšanas ir jāizmet. Pagatavoto maisījumu nedrīkst atkārtoti sildīt.
    7. Barojot caur zondi, ieteicams katru reizi starp ēdienreizēm izskalot zondi ar remdenu ūdeni (aptuveni 370C), lai novērstu aizsprostošanos.

    Svarīgi zināt: pulverveida maisījums nav sterils. Svaigs maisījums jāpagatavo tieši pirms ēdināšanas. Maisījumu nedrīkst vārīt un nedrīkst izmantot mikroviļņu krāsni maisījuma sildīšanai.

    Brīdinājums par zobu veselību

    Zīdaiņiem un bērniem ir svarīga zobu higiēna, jo ilgstoša vai bieža saskare ar ēdienu un dzērieniem palielina zobu bojāšanās risku. Pārliecinieties, ka bērna zobi tiek iztīrīti pēc pēdējās ēdienreizes pirms gulētiešanas. Jautājiet padomu ārstam vai zobārstam.

  • Sastāvdaļas: augu eļļas (palmu eļļa, sojas pupiņu eļļa, saulespuķu eļļa), piena olbaltumvielas (kazeīns, sūkalas), laktoze (no govs piena), glikozes sīrups, trikalcija fosfāts, kālija citrāts, kālija hlorīds, kalcija hidrogēnfosfāts, holīna bitartāts, glicīns, Mortierella alpina eļļa, Crypthecodinium cohnii eļļa, magnija hlorīds, L-cistīns, L-leicīns, nātrija kazeināts (no govs piena), L-triptofāns, inozitols, magnija acetāts, L-valīns, nātrija L-askorbāts, L-karnitīns, taurīns, dzelzs sulfāts, cinka sulfāts, emulgators (taukskābju mono- un diglicerīdi), kalcija D-pantotenāts, nikotīnamīds, DL-alfa-tokoferilacetāts, vara sulfāts, tiamīna hidrohlorīds, piridoksīna hidrohlorīds, riboflavīns, retinilacetāts, mangāna sulfāts, antioksidanti (DL-alfa-tokoferols, askorbilpalmitāts), hroma hlorīds, pteroilmonoglutamīnskābe, kālija jodīds, nātrija molibdāts, nātrija selenīts, holekalciferols, D-biotīns, ciānkobalamīns.

     

    Enerģētiskā un uzturvērtība.

    100 g pulvera

    100 ml lietošanai gatava produkta, 9,3 % masa/tilp. atšķaidījums

    Enerģētiskā vērtība

    2935 kJ

    711 kcal

    273 kJ

    66 kcal

    Tauki

    68,6 g

    6,4 g

         tostarp: piesātinātās taukskābes

    26,6 g

    2,5 g

                      polinepiesātinātās

                      taukskābes

    18,0 g

    1,7 g

                      linolskābe (LA)

    15,5 g

    1443 mg

                      α-linolēnskābe (ALA)

    1,28 g

    119 mg

                      arahidonskābe (AA)

    0,18 g

    16,5 mg

                      dokozaheksaēnskābe (DHA)

    0,18 g

    16,5 mg

    Ogļhidrāti

    7,2 g

    0,67 g

         tostarp: cukuri

    5,4 g

    0,50 g

                          laktoze

    5,09 g

    0,47 g

    Šķiedrvielas

    0 g

    0 g

    Olbaltumvielas

    15,4 g

    1,4 g

    Sāls

    0,89 g

    0,08 g

    Vitamīni:

     

     

    Vitamīns A

    389 μg RE

    36,2 μg RE

    Vitamīns D

    17,0 μg

    1,58 μg

    Vitamīns E

    9,02 mg α-tokoferols

    0,84 mg α-tokoferols

    Vitamīns K

    55,4 μg

    5,15 μg

    Tiamīns

    710 μg

    70 μg

    Riboflavīns

    710 μg

    70 μg

    Niacīns

    4,97 mg

    0,46 mg

    Pantotēnskābe

    6,03 mg

    0,56 mg

    Vitamīns B6

    710 μg

    70 μg

    Folskābe

    106 μg

    9,90 μg

    Folāts

    177 μg DFE

    16,5 μg DFE

    Vitamīns B12

    1,40 μg

    0,13 μg

    Biotīns

    14,2 μg

    1,32 μg

    Vitamīns C

    95,6 mg

    8,89 mg

    Minerālvielas un mikroelementi

     

     

    Nātrijs

    355 mg 

    33,1 mg 

    Kālijs

    920 mg

    85,6 mg

    Hlorīds

    545 mg 

    50,7 mg 

    Kalcijs

    810 mg

    75,3 mg

    Fosfors

    546 mg 

    50,8 mg 

    Magnijs

    78,1 mg

    7,27 mg

    Dzelzs

    12,1 mg

    1,12 mg

    Cinks

    8,53 mg

    0,79 mg

    Varš

    510 μg

    48 μg

    Mangāns

    140 μg

    13 μg

    Molibdēns

    34,9 μg

    3,25 μg

    Selēns

    27,0 μg

    2,51 μg

    Hroms

    29,0 μg

    2,70 μg

    Jods

    104 μg

    9,66 μg

    Citi:

     

     

    L-karnitīns

    48,8 mg

    4,54 mg

    Holīns

    225 mg

    20,9 mg

    Inozitols

    155 mg

    14,5 mg

    Taurīns

    48,7 mg

    4,53 mg

     

     

     

             

    Uzturvielu procentuālais enerģijas sadalījums

     

    Tauki

    87 E%

    Ogļhidrāti

    4 E%

    Šķiedrvielas

    0 E%

    Olbaltumvielas

    9 E%